Over Medanzo

Medanzo is in 2023 opgericht en betekend letterlijk Meer dan Zorg. Ieder individu is uniek, en heeft andere zorgbehoeften.
Oprichter Rien van der Dussen: Er wordt in de zorg nog steeds te veel langs elkaar heen gewerkt, het doel van Medanzo is de synergy van de labels benutten waardoor de kwaliteit van zorg maximaal is en hoge zorgkosten kunnen worden voorkomen!

“De kracht van Medanzo is maximale kwaliteit van zorg creëren voor de gehele mens. Binnen Medanzo worden de patiënt ontlast in het zorgtraject, door de nauwe samenwerking”

De samenwerking van professionals binnen de labels, maakt het mogelijk om de zorg anders te organiseren. Dit doen wij bijvoorbeeld door het aanbieden van specialistische conservatieve zorgtrajecten waardoor operaties in veel gevallen voorkomen kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat het de veel duurdere 2e en 3e lijnszorg ontlast en we daarmee onnodige kosten besparen. Ook door het aanbieden van “bibo” trajecten (Better In/Better Out) waarbij mensen preoperatief fitter worden en vaak beter of sneller herstellen na een operatie. Bij Gofysio kun je bijvoorbeeld terecht voor revalidatie en specialistische fysiotherapie. Bij Athletic health werken we aan vitaliteit en fitheid, met veel kennis op het gebied van topsport en chronische ziektes.  Lees meer over de labels achter deze link !

Het team

Door samenwerking van ruim 70 medewerkers binnen Medanzo, zijn we in staat om voor elk individu de juiste zorg op maat aan te kunnen bieden.Intern vindt er makkelijk overleg of doorverwijzing plaats, ook hebben we een breed netwerk van artsen en specialisten in diverse ziekenhuizen in de omgeving. Hierdoor is een nauwe samenwerking makkelijk, en kunnen we snel schakelen in een zorgtraject wanneer bijvoorbeeld het herstel niet verloopt zoals verwacht.

Labels

Inmiddels heeft Medanzo 4 labels, met ieder hun eigen unieke specialisaties. Voor bijna elk zorgprobleem is er een vorm van ondersteuning of behandeling.Bijvoorbeeld bij chronische ziektes, vitaliteits problemen of revalidatie bij topsport. Ook voor aanhoudende lichamelijke klachten, of chronische (langdurige) pijn.